Cheesecake met limoen en gember

Intro

Fris en romig, deze taart is de perfecte afsluiting van een uitgebreide barbecuemaaltijd. Laat hem wel goed afkoelen voordat je aansnijdt. Je kunt ‘m ook ideaal een dag van tevoren maken.

Ingrediënten

INSTELLING BBQ

BENODIGDHEDEN

Bereiding

1. Doe de gember met 100 gram kristalsuiker en het water in een steelpan en breng aan de kook. Kook 5 minuten door, giet af en laat afkoelen.

2. Zeef voor de bodem de bloem en poedersuiker en meng met het ei en de eigelen in de keukenmachine met de platte menghaak tot een soepel deeg. Pak het deeg in in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

3. Rol het deeg op bakpapier uit tot een plak van 1 cm dik. Druk met de rand van de springvorm een cirkel uit het deeg en bewaar de restanten van het deeg.

4. Plaats het deeg op het bakpapier in de springvorm en zet de rand vast. Knip het overtollige bakpapier af.

5. Bekleed van de restanten van het deeg de zijkanten van de springvorm.

6. Maak de cheesecakevulling door de roomkaas, de rest van de suiker, bloem en crème fraîche met elkaar te mengen in de keukenmachine met menghaak. Voeg als er een homogene massa is ontstaan één voor één de eieren en eigelen toe, gevolgd door de gembersiroop en de limoenrasp.

7. Giet de vulling op de deegbodem in de springvorm. Bak de cheesecake op de pizzasteen in zo’n 40 tot 50 minuten af, tot hij gaar en mooi goudbruin geworden is.

Fotografie Christian Fielden