Cheesecake met aardbei & rabarber

Intro

De combinatie van aardbei en rabarber vind ik waanzinnig lekker. In dit recept maak ik er een heel eenvoudige compote van, die geweldig smaakt als topping op het luchtige roomkaasmengsel in deze glaasjes.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de aardbei-rabarber-compote

Voor het roomkaasmengsel

Verder nodig

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 190 °C.

2. Doe alle ingrediënten voor de aardbei-rabarbercompote in een ovenschaal en meng ze door elkaar. Zet de ovenschaal 25-30 minuten in de oven, tot de rabarber mooi zacht is. Laat alles vervolgens helemaal afkoelen.

3. Doe de slagroom met de suiker en het vanille-extract in een kom en klop met een (hand)mixer met garde(s) op tot die bijna stijf is. Voeg de roomkaas toe en klop alles door tot het een mooi romige massa is. Schep het mengsel in een spuitzak.

4. Verdeel de verkruimelde kandijkoeken over 4 glazen en spuit daar het roomkaasmengsel op. Schep de aardbei-rabarbercompote daarop en strooi er tot slot wat gehakte pistachenoten over