De combinatie van aardbei en rabarber vind ik waanzinnig lekker. In dit recept maak ik er een heel eenvoudige compote van, die geweldig smaakt als topping op het luchtige roomkaasmengsel in deze glaasjes.
1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
2. Doe alle ingrediënten voor de aardbei-rabarbercompote in een ovenschaal en meng ze door elkaar. Zet de ovenschaal 25-30 minuten in de oven, tot de rabarber mooi zacht is. Laat alles vervolgens helemaal afkoelen.
3. Doe de slagroom met de suiker en het vanille-extract in een kom en klop met een (hand)mixer met garde(s) op tot die bijna stijf is. Voeg de roomkaas toe en klop alles door tot het een mooi romige massa is. Schep het mengsel in een spuitzak.
4. Verdeel de verkruimelde kandijkoeken over 4 glazen en spuit daar het roomkaasmengsel op. Schep de aardbei-rabarbercompote daarop en strooi er tot slot wat gehakte pistachenoten over
Voor 4 personen
Voor de aardbei-rabarber-compote
Voor het roomkaasmengsel
Verder nodig
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.