16 personen
• 125 g boter, gesmolten, plus extra
• 250 g digestive-biscuits
• 150 g fijne kristalsuiker
• flinke snuf gemalen kaneel
• 250 g pure chocolade (70% cacao), in stukken
• 450 g roomkaas
• 250 g sourcream
• 50 g cacaopoeder
• ½ el vanille-extract
• 4 grote eieren
• 300 g marshmallows, gehakt
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakvorm van 24 x 30 cm met alufolie en vet hem in met boter. Maal de biscuits in een keukenmachine tot kruimels, of doe ze in een broodzak en verkruimel ze met een deegroller. Doe de kruimels in een kom.
2 Roer er 1 eetlepel suiker, de kaneel en boter door. Druk het mengsel in de vorm en bak het 10-12 minuten, tot het goudbruin is. Laat afkoelen.
3 Stel de oven in op 170 °C. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met zachtjes kokend water. Roer om en zet apart.
4 Klop de roomkaas, sourcream en overgebleven suiker in een paar minuten glad. Roer de cacao en vanille erdoor.
5 Klop de eieren door de iets afgekoelde chocolade. Giet dit bij het roomkaasmengsel. Giet over de koekbodem en strijk glad met een spatel.
6 Bak 30-35 minuten in de oven, tot het stevig, maar nog een beetje lobbig is.
7 Strooi de stukjes marshmallow over de cheesecake en zet hem nog 2-3 minuten in de oven, zodat de marshmallows een beetje smelten. Gebruik een keukenbrander om de bovenkant een beetje te karamelliseren.
8 Zet de afgekoelde cheesecake in de koelkast en laat hem ten minste 3 uur opstijven voordat je hem aansnijdt en serveert.
Per portie 495 kcal 32,7 g vet (19 g verzadigd), 6,2 g eiwit, 47,1 g koolh., 34,5 g suiker
Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie?
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten