Cheddar-preimuffins

Intro

‘Prei is een groente waar je echt van alles mee kunt doen, dus geef hem deze maand de aandacht die hij verdient. Het witte deel van de prei is het zachtst, heeft de fijnste textuur en geeft je gerecht een heerlijke zoete touch. Maar als je de tijd neemt, krijg je dat laatste met het groene deel ook voor elkaar.’

Ingrediënten

VOOR 9 STUKS

• 175 g bloem

• 1 tl bakpoeder

• tl zuiveringszout

• 1 tl zoet gerookte-paprikapoeder

• 2 grote eieren

• 100 ml plantaardige olie

• 50 ml halfvolle melk

• 1 el grove mosterd

• 1 middelgrote prei

• 75 g cheddar

Bereiding



1 Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een muffinplaat met negen papieren muffinvormpjes. Zeef de bloem, het bakpoeder, zuiveringszout en paprikapoeder boven een kom.

2 Breek de eieren boven een grote maatbeker en klop ze los. Voeg de olie, melk en mosterd toe, roer die erdoor en giet het mengsel al roerend bij het bloemmengsel. Maak de prei schoon en snijd hem in kleine stukjes, rasp de kaas en doe beide bij het beslag.

3 Schep het beslag voorzichtig in de vormpjes en bak de muffins 25-30 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn en een houten prikker die je in het midden steekt er schoon weer uitkomt.

Tip Eet ze nog lekker warm met boter, of geef ze bij een kom soep, om ze in te dopen.

PER PORTIE 210 kcal, 13,7 g vet (2,9 g verzadigd), 6,1 g eiwit, 16,7 g koolhydraten, 0,8 g suikers, 0,5 g zout, 0,9 g vezels