“Als je ooit in het Northern Quarter van Manchester bent, kom je daar een aantal geweldige currycafés tegen die je echt moet bezoeken. Dit zijn ongedwongen (afhaal)restaurants die er oud en doorleefd uitzien, maar onberispelijk zijn – en het eten is er fenomenaal. Je kunt er nog steeds een curry met rijst krijgen voor vijf pond. Een van mijn favoriete adresjes is Al-Faisal Tandoori. Ik kwam daar voor het eerst in 1998 en er is sindsdien weinig veranderd. Ze hebben nog steeds de groene tafels met de stoelen eraan vast en op elke tafel staat een kan water met glazen. Ze zijn maar tot 20.00 uur geopend en ze serveren geen alcohol, maar het is de perfecte plek voor een lunch of een vroege avondmaaltijd. Er wordt elke dag vers gekookt. Dit eenvoudige recept kreeg ik die dag van Tariq Malik. Ik ben er dol op!” Aldus Dan Toombs in zijn nieuwste boek ‘The curry guy easy‘.
Voor 4 personen, voorbereiding 15 minuten, bereiding 1 uur en 15 minuten.
Tip: zelf knoflook-gemberpasta maken is heel simpel. Schil gelijke hoeveelheden knoflook en gember en pureer met zoveel water dat er een gladde pasta ontstaat. Als dat te veel moeite lijkt, kun je de pasta ook bij de toko en goed gesorteerde supermarkten kopen. Het is ook een optie om de pasta te vervangen door geraspte of fijngehakte knoflook en gember. Sommige winkels verkopen knoflookpasta en gemberpasta alleen in aparte potjes. Wanneer je uit elk potje een even grote hoeveelheid schept en door elkaar roert, krijg je de knoflook-gemberpasta die je voor de meeste recepten in dit boek nodig hebt.