4 personen. Voorbereiding 10 min. Bereiding 16 min.
1. Maak de rode paprika schoon en snijd hem in stukjes. Snipper de lente-uitjes. Zet beide apart.
2. Pel en snipper de rode uien. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui daarin 2 minuten. Voeg 100 ml ahornsiroop toe en laat de ui daarin 6 tot 8 minuten karamelliseren.
3. Maak intussen de kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakken. Meng in een kom de sojasaus, 1 eetlepel ahornsiroop, 2 eetlepels olijfolie, de ciderazijn en het gerookte-paprikapoeder. Hussel de champignons door dit sausje en bak ze dan 8 minuten in een koekenpan op matig-hoog vuur. Keer de champignons na 4 minuten om en schep de rest van het sausje erover.
4. Leg de hotdogbroodjes 2 minuten onder de grill en verdeel er dan de gekaramelliseerde ui en de champignons en wat rode paprika en lente-uitjes over. Maak het af met wat zout en peper, wat mosterd en de grof gehakte bladpeterselie.