Champignon hotdogs

Intro

Zien deze hotdogs er niet uit als een feestje? Als je niet zo weten dat er geen vlees in zit, zouden ze zo door kunnen gaan voor de échte. Maar juist dat ze geen vlees bevatten, maakt ze spannend en stiekem nog lekkerder. Wij serveren deze vega hotdogs met mosterd, maar je kunt natuurlijk iedere saus die je maar lekker vindt erbij serveren. Oh, nog een tip: maak mini’s, dat is leuk voor op een verjaardag als hapje!

Ingrediënten

4 personen. Voorbereiding 10 min. Bereiding 16 min.

Bereiding

1. Maak de rode paprika schoon en snijd hem in stukjes. Snipper de lente-uitjes. Zet beide apart.

2. Pel en snipper de rode uien. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui daarin 2 minuten. Voeg 100 ml ahornsiroop toe en laat de ui daarin 6 tot 8 minuten karamelliseren.

3. Maak intussen de kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakken. Meng in een kom de sojasaus, 1 eetlepel ahornsiroop, 2 eetlepels olijfolie, de ciderazijn en het gerookte-paprikapoeder. Hussel de champignons door dit sausje en bak ze dan 8 minuten in een koekenpan op matig-hoog vuur. Keer de champignons na 4 minuten om en schep de rest van het sausje erover.

4. Leg de hotdogbroodjes 2 minuten onder de grill en verdeel er dan de gekaramelliseerde ui en de champignons en wat rode paprika en lente-uitjes over. Maak het af met wat zout en peper, wat mosterd en de grof gehakte bladpeterselie.