Ben jij ook diegene die de weken voor kerst met z’n handen in het haar aan het peinzen is hoe nou eens een lekker, makkelijk en smakelijk visgerecht op tafel te zetten? Onze visexpert Bart van Olphen geeft je hier een van zijn top-3 vis-voorgerechten waarmee je tijdens de feestdagen niet alleen de show steelt, maar ook al klaar bent voordat jouw familie en vrienden binnenkomen.
Ceviche, een klassieker van de Zuid-Amerikaanse viskeuken, zien we steeds vaker op de Nederlandse menukaarten verschijnen. Deze in zuur gegaarde vis is een heerlijk frisse start van elk menu en ook nog eens in no-time klaar.
1. Snijd de zeebaarsfilet met een scherp mes in de lengte doormidden. Leg je mes in een hoek van 45 graden op de vis en snijd plakken van ½ centimeter dik. Verdeel de plakjes vis over de borden of leg ze op een schaal.
2. Meng het limoen- en sinaasappelsap samen met de amarillopasta en wentel de vis er voorzichtig door. Breng op smaak met een goede snuf zout. Laat de vis ongeveer 4 minuten garen in het zuur.
3. Verdeel de vis over de borden en leg de blokjes mango en reepjes appel op de vis.
4. Bestrooi met de granaatappelpitten en verdeel de uiringen erover. Garneer met de gehakte munt.
Credits fotografie: David Loftus
Hier vind je nog twee heerlijke vis-voorgerechten van Bart van Olphen:
– Gerookte zalm met avocado
– Tonijntartaar ‘Paris’
Voor 2 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.