Ceviche van lionfish

Intro

Dat Curaçao niet ver bij Zuid-Amerika vandaan ligt, zie je terug in de keuken. Deze ceviche, die zijn oorsprong kent in Peru, bereiden ze bij Zanzibar met lokale lionfish. Hij is heerlijk fris en pittig tegelijk, en perfect als voorgerecht van een zomers diner. 

Ingrediënten

Voor 2 personen.

Bereiding1. Snijd de visfilet in kleine stukjes (à 1 cm). Verwijder de schil van de sinaasappels en grapefruit, en verdeel het vruchtvlees in partjes. Pel de rode ui, verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd beide zo fijn mogelijk. Meng goed en houd zolang apart.

2. Meng de tomaatjes en koriander in een kom, knijp de limoenen erboven uit en roer door elkaar. Meng dan het vis- met het tomatenmengsel, voeg de olijfolie toe plus wat zout en peper naar smaak. Dek de ceviche af met plasticfolie en zet ongeveer een half uur in de koelkast, zodat de smaken kunnen intrekken en de stukjes vis in het zuur garen.

3. Verdeel de ceviche over twee kleine glaasjes en serveer eventueel met wat extra blaadjes koriander. Lekker met een koud biertje erbij!