Ceasarsalade met ansjovis & croutons

Ingrediënten

Voorgerecht voor 4 personen

• 3 dikke sneden brood in ciabattastijl,zonder korst

• 4 kropjes little gem, gewassen

• 45 g parmezaan, geschaafd of in

dunne plakjes gesneden



Caesardressing

• 6 ansjovisfilets

• 2 teentjes knoflook, geperst

• 2 el dijonmosterd

• 25 ml wittewijnazijn

• 1 ei, geklopt

• 80 ml extra vergine olijfolie

• 20 g parmezaan

Bereiding

De traditionele caesarsalade staat in veel restaurants op de menukaart, maar je maakt hem met dit recept net zo makkelijk en lekker thuis! 

1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Scheur het brood in stukjes en rooster die in 12–15 minuten goudbruin en krokant op een bakplaat in de oven; schep ze een paar keer om. Bewaar ze zolang in een kom.

2 Wrijf voor de dressing de ansjovisfilets en knoflook in een vijzel tot een pasta. Voeg de mosterd, azijn en het ei toe en maak er een glad mengsel van. Roer de olijfolie er geleidelijk door. Voeg de geraspte parmezaan en wat versgemalen zwarte peper toe, meng alles goed, leg er vershoudfolie op en bewaar de dressing tot gebruik in de koelkast.

3 Stel de salade samen: schenk de helft van de dressing in een grote slakom, voeg de blaadjes sla toe en meng ze met je handen door de dressing.

4 Voeg de croutons toe, sprenkel de rest van de dressing erover en bestrooi het geheel met wat geschaafde parmezaan.

Per portie 341 kcal, 27,4 g vet (6,7 g verzadigd), 12,5 g eiwit, 9,1 g koolhydraten, 3,6 g suikers

Kijk in deze video hoe Jamie een heerlijke ceasar salade maakt.