Cacaoflensjes met hazelnoot-pasta & room

Intro

Sommige weekends zijn perfect voor ontbijt op bed en deze chocoladebeauty’s zijn precies wat je dan nodig hebt. Ze zijn glutenvrij, net zo lekker als ze eruitzien en, hoewel dit een zoet ontbijt is, kun je het eten zonder schuldgevoel: de flensjes bestaan voornamelijk uit banaan, die zorgt voor een elastische huid en een natuurlijke glow, en lijnzaad, dat een portie omega3 toevoegt, voor een zachte, zuivere huid. Als je indruk op iemand wilt maken, zit je hiermee wel goed.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Flensjes


Hazelnootpasta van ongebrande noten (voor 300 ml)


Opgeklopte kokosroom (voor 500 ml)


Ook nodig:




 

Bereiding



Voor de hazelnootpasta
Doe alle ingrediënten in een kommetje en klop door elkaar tot een glad en romig geheel. De
hazelnootpasta blijft een maand goed als je hem in een luchtdicht potje in de koelkast bewaart.

Voor de opgeklopte kokosroom
Schep alle ingrediënten in een krachtige blender en pureer tot een glad en romig geheel. Schep in
een glazen potje, doe het deksel erop en zet 1 uur in de koelkast zodat de room stevig wordt. Je
kunt de room in het potje drie dagen in de koelkast bewaren.

Voor de flensjes
1. Bekleed twee roosters van de droogmachine met bakpapier.
 
2. Doe voor het maken van de flensjes alle ingrediënten in de blender en pureer op hoge stand tot
een glad geheel. Schep 60 milliliter van het beslag op een rooster van de droogmachine en smeer
het tot een cirkel uit met een rubberen spatel of de achterkant van een lepel. Herhaal met de rest
van het beslag.
 
3. Zet de roosters in de droogmachine en zet deze 8 uur aan, of tot de flensjes droog zijn maar nog
wel soepel. Serveer direct met een dot hazelnootpasta en opgeklopte kokosroom, of wikkel ze in stukken bakpapier en bewaar ze een week in de koelkast, of tot twee maanden in de vriezer.