Burrito met tempe en rijst

Intro

Met deze voedzame burrito heb je de komende uren geen last van een knorrende maag.  Lekker als diner, als lunch en zélfs als ontbijt.

Ingrediënten

Voor 4 personen

BBQ: 160 graden; 60 minuten bereidingstijd

Cashewsaus (als variant op pindasaus)

Voor 4 personen; 35 minuten bereidingstijd

Benodigdheden: gietijzeren koekenpan

Bereiding

Voor de cashewsaus (als variant op pindasaus)

1. Maal de cashewnoten heel fijn in de keukenmachine.

2. Verhit de olijfolie in de gietijzeren koekenpan op de BBQ en fruit de sjalot glazig.

3. Voeg de gemalen cashewnoten, de knoflook, ketjap en sambal toe en bak het geheel op laag vuur 2 minuten.

4. Blus af met de melk en laat 15 minuten op laag vuur pruttelen.

Voor de burrito’s

1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af, spoel hem af onder de koude kraan en breng op smaak met 2 eetlepels ketjap en 2 eetlepels sojasaus.

2. Snijd de tempé in repen en meng ze met de rest van de ketjap en sojasaus, het gerookte-paprikapoeder en de gembersiroop. Laat 20 minuten marineren.

3. Verwarm de gietijzeren koekenpan op de BBQ. Voeg de tempé met marinade toe en laat 10 minuten pruttelen tot de marinade lekker in de tempé is getrokken. Doe het sesamzaad erbij en neem de gietijzeren koekenpan van de BBQ.

4. Leg de tortilla’s op een werkvlak en verdeel hierover de rijst, de helft van de cashewsaus, de tempé, jalapeñopeper, rodekool en geraspte kaas. Vouw goed dicht en zet zo nodig vast met een cocktailprikker.

5. Leg de burrito’s op het rooster en gril ze aan beide kanten krokant.