Een, twee drie, maak je ready voor een makkelijke maaltijd: bulgursalade met gerookte kip. Bulgur heeft een lekker stevige bite en is een prima basis voor deze makkelijke salade met gerookte kip en noten. Bulgur koken doe je in een paar minuten, dus perfect voor op een doordeweekse avond of als lunchgerecht.
1. Bak de sjalot aan in een scheutje olijfolie (niet bruin laten worden), doe de bulgur erbij, bak een half minuutje mee, draai het vuur laag en giet heet water (uit de waterkoker) bij de bulgur tot deze ongeveer 1 cm onder water staat.
2. Draai het vuur uit, doe een deksel op de pan en laat 15 minuten rusten tot het water is opgenomen. Roer de bulgur in een grote kom of schaal los met een vork en laat hem even afkoelen.
3. Meng de overige ingrediënten door de bulgur.
4. Breng op smaak met peper, zout, citroensap en olijfolie.
5. Serveer met knapperig brood, lekkere olijfolie en grof zeezout om het brood in te dippen.
Tips
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.