Buikspek met wortelcrème

Intro

Deze buikspek met wortelcrème is er eentje om je gasten mee te verpletteren. Het ziet er gelikt uit, zonder dat het moeilijk is om te maken. Voor een extra bijzondere smaak kun je de crème een vleugje rook meegeven door de wortels in zijn geheel tussen de kolen van de BBQ te garen.

Ingrediënten

Ingrediënten voor het buikspek:


Ingrediënten voor de wortelcrème:




 

Bereiding



Bereiding buikspek:
1. Kneus het citroengras door er met de achterkant van je mes op te slaan, zo komen de smaakstoffen en aroma’s vrij. Rasp de limoen zo fijn mogelijk. Doe het gekneusde citroengras en limoenrasp in een kom en meng het geheel tot een marinade.

2. Neem het buikspek en prik gaatjes in de vetlaag. Smeer het buikspek in met de marinade van citroengras en limoenrasp. Dek het ingesmeerde buikspek af met folie en laat 8 tot 24 uur intrekken, hoe langer je hem laat staan, hoe intenser de smaak zal zijn.

3. Leg het buikspek op de BBQ op indirect vuur en gaar deze ca. 5 uur op 150 graden.
 
Bereiding wortelcrème:
1. Schil de wortels en kook deze ca. 20 a 25 minuten samen met de vanillesuiker, jus d’orange, zout en beetje peper, gaar.

2. Pureer de wortels fijn met een beetje kookvocht tot een mooie gladde puree.

Wil je een rooksmaak toevoegen aan de crème? Dan kun je de winterpeen ook in zijn geheel tussen de kolen van de BBQ garen (ca. 1 uur). Snijd, voordat je de wortel inclusief alle ingrediënten tot een crème pureert, de schil eraf.


Dit recept is afkomstig van Intratuin. Zie voor meer informatie www.intratuin.nl.
Gebruik voor een goed resultaat een BBQ van The Bastard.