Bubble tea met matcha

Intro

Er was een periode dat ik wekelijks bubble tea haalde. Dat kwam tot een abrupt einde toen mijn bankrekening zich ermee ging bemoeien en ik het zelf moest gaan maken. En weet je, dat was eigenlijk nóg lekkerder, omdat ik zo helemaal zelf kon bepalen hoe ik het wilde: felgroene matchathee, lichtzoete kokosmelk en chewy tapiocaballetjes.

Ingrediënten

Voor: 2 porties
Bereidingstijd: 30 minuten

voor de bubble tea

voor de tapiocaparels

Bereiding

BEREIDING TAPIOCAPARELS

1. Meng het tapiocameel, de ahornsiroop en eventuele kleurstof in een kom. Voeg hier het kokende water aan toe en meng tot een samenhangend geheel.

2. Leg het deeg op een werkblad en kneed het 1 minuut. Rol nu kleine balletjes van het deeg en rol deze door een beetje tapiocameel. Doe ze in een vergiet en schud om overtollig meel te verwijderen.

3. Breng een ruime pan met water aan de kook. Voeg hier de balletjes aan toe en kook ze 20 minuten. Giet het water af en spoel de parels af. Voeg 2 eetlepels ahornsiroop toe en meng dit door de parels.

BEREIDING BUBBLE TEA

1. Als je gedroogde parels uit de winkel gebruikt, volg dan de instructies op de verpakking.

2. Meng het matchapoeder met het hete water en meng goed om klontjes te voorkomen. Hiervoor kun je een bamboe matchaklopper gebruiken. Laat daarna afkoelen.

3. Doe 1-2 eetlepels tapiocaparels in een glas, vul de helft van het glas met kokosdrink en maak af met matchathee. Voeg eventueel wat ahornsiroop toe als je het wat zoeter wilt maken.

© Jason Tjon Affo