Wauw, zien deze brownietaartjes van Donna Hay er niet waanzinnig lekker uit? De framboos gaat mega goed samen met de chocolade. Serveer met een bolletje vanilleijs of eet gewoon lekker los.
1. Verwarm de oven voor op 150 °C/gasstand 2. Verwarm chocola, boter, suiker en room op laag vuur in een pan met dikke bodem en roer tot je een gladde massa hebt.
2. Doe eieren en bloem in een kom en klop grondig. Klop het chocolademengsel erdoor tot alles goed is gemengd. Schenk in 4 licht ingevette, met bakpapier beklede ronde springvormpjes (ø10 cm) en leg de frambozen erop. Bak in 35-40 minuten gaar (test met een prikker).
3. Verwarm voor de ganache chocola en room op laag vuur in een kleine pan met dikke bodem en roer tot je een gladde massa hebt. Dien de brownietaartjes op met de chocoladeganache.
Dit recept komt uit het boek ‘Nieuwe klassiekers’ van Donna Hay (€45,00, van Dishoeck).
Voor 4 stuks
Chocoladeganache
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.