Brownies zijn het ultieme comfortfood. Deze variant maak je met kersen en dat geeft de chocolade heel bijzonder smaakje! Serveer bij een grote kop thee.
1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een bakblik (ca. 20 x 20 cm) met bakpapier.
2 Smelt de boter en chocolade au bain marie boven een steelpan zachtjes kokend water. Roer de kersen en noten erdoor en neem van het vuur.
3 Doe de suiker in een andere kom en zeef de cacao, bloem en het bakpoeder erover. Voeg toe aan het chocolademengsel en roer goed. Meng de eieren erdoor plus eventueel de gehakte chocola.
4 Schep het mengsel in het bakblik en bak 15–20 minuten in de oven. Het moet in het midden smeuïg blijven. Neem uit de oven, laat afkoelen in het blik en snijd in vierkantjes.
Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie?
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten
16 vierkantjes
• 130 g boter
• 150 g pure chocolade (cacaogehalte 70%)
• 55 g kersen, ontpit, in stukjes
• 55 g geroosterde pecannoten, grof gehakt
• 225 g fijne kristalsuiker
• 55 g cacao
• 75 g bloem
• ¾ tl bakpoeder
• 3 eieren, geklopt
• 50 g melk- of pure chocolade, grof gehakt (optioneel)
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.