Broodvlecht met pistachepesto

Broodvlecht met pistachepesto

Dit brood is een vlecht gevuld met zelfgemaakte pistachepesto. En het is super makkelijk om zelf te maken. Je bestrijkt het deeg met de pesto, maakt twee rollen en draait ze samen tot een vlecht. Even in de oven en smullen maar! Het deeg maak je zelf van gekookte witte bonen en speltmeel, maar als je daar geen tijd voor hebt, kun je natuurlijk ook kant en klaar deeg kopen.

Ingredienten

Deeg:
1. Giet de bonen af, spoel ze en laat ze uitlekken. Meng de bonen en het water met een staafmixer tot een glad mengsel. Voeg de gist toe en mix nog even door zodat de gist goed oplost.

2. Giet het bonenmengsel in een kom en meng de rest van de deegingrediënten erdoor. Roer het samen tot een soepel deeg. Laat het deeg bij kamertemperatuur ongeveer 4 uur afgedekt rijzen of tot het deeg in volume ongeveer is verdubbeld.

Pesto:
1. Pluk de basilicumblaadjes van het plantje. Mix basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas, pistachenoten, olie, zout en peper met een staafmixer tot een grove pesto.

Vlechten en bakken:
1. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Verdeel het in twee stukken. Rol elk stuk uit tot een plak van ongeveer 20 x 25 cm.

2. Verdeel pesto over de plakken en rol vanaf de korte kant op zodat je 2 rollen krijgt. Snijd elke rol door in de lengte (dus snijd elke rol in 2 lange helften). Plaats de gesneden helften met het snijvlak naar boven en vlecht of draai ze tot 2 broden.

3. Leg de broden op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze dan ongeveer 1 uur onafgedekt rijzen.

4. Verwarm de oven voor op 200 °C.

5. Bestrijk de baguettes voorzichtig met een geklopt ei. Bak 25-30 minuten in het midden van de oven. Plaats eventueel een lege bakplaat wat hoger in de oven om te voorkomen dat de broden te donker worden.

6. Laat de broden afkoelen op een rooster.

Voor 2 baguettes

Deeg:

  • 1 blik of pot gekookte witte bonen (380 g, uitlekgewicht ca. 230 g)
  • 200 ml koud water
  • 12 g verse gist
  • 300 g speltmeel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel honing
  • 1 theelepel zout
  • 1 geklopt ei om het brood mee te bestrijken

Pesto:

  • 1 basilicumplantje
  • 1 teentje knoflook, gepeld en fijngesneden
  • 70 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • 60 g pistachenoten
  • 50 ml olijfolie
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje gemalen zwarte peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten