Voor 8-10 porties (snack/ontbijt; sojavrij; €0,45 p.p.)
Bereidingstijd: 75 minuten
80 g rozijnen
Tools: cakevorm (25 cm), bakpapier
1. Verwarm de oven op 180°C en bekleed de cakevorm met bakpapier.
2. Doe de rozijnen in een kommetje met warm water en laat ze 10 min wellen.
3. Scheur het brood in stukjes en doe het in een grote kom. Je kunt de korstjes gewoon gebruiken.
4. Prak de bananen in een andere kom met een vork fijn en voeg hier de amandelmelk, de speculaaskruiden, het zout en het vanille-extract aan toe. Roer tot een glad beslag.
5. Giet de rozijnen af. Voeg de stukken brood en de gewelde rozijnen toe aan het beslag en roer goed.
6. Snijd de appel in blokjes en schep ze door het broodmengsel.
7. Schep het broodmengsel in de cakevorm en druk het plat met een spatel of de achterkant van een lepel. Bak de broodpudding 55-60 min in de oven. Let op! Elke oven is anders, dus houdt het goed in de gaten.
8. Laat de broodpudding een paar minuten afkoelen. Snijd in stukken of schep met een lepel uit de cakevorm.
Bewaartip
Bewaar de broodpudding 3-4 dagen in de koelkast. Je kunt de broodpudding zowel warm als koud eten.
Credits fotografie Mitchell van Voorbergen