Broodje vitello tonnato

Broodje vitello tonnato

Als er een broodje vitello tonnato op de lunchkaart staat, hoef je ons niet verder te laten kijken. Altijd raak en dus: bestellen maar! Met dit recept voor vitello tonnato-broodje maak je het nu ook thuis. Ingewikkeld is het niet hoor, wel heb je het restaurantgevoel zo te pakken. Geniet van een heerlijke lunch of brunch, met deze broodjes vitello zit het wel goed.

Bereiding

1. Verhit de houtskool-BBQ tot 120 °C met een directe en indirecte zone.

2. Bestrijk de kalfsmuis met olie. Meng het gerookte-paprikapoeder, knoflook- en uiengranulaat en peper en zout tot een rub, strooi die rondom over de kalfsmuis en druk aan. Vul een rookbuis met houtsnippers en leg hem in de kolen. Gril het vlees 50 – 60 minuten op de indirecte zone, tot de kerntemperatuur 52 °C is.

3. Pureer intussen de tonijn samen met crème fraîche, mayonaise, kappertjes, bieslook en citroenrasp en -sap tot een mooie egale saus. Breng op smaak met peper en zout. Schep in een spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik.

4. Haal het vlees van de BBQ en laat het even rusten. Snijd er mooie dunne plakken van. Gril de broodjes kort op de BBQ. Beleg de onderste helft met rucola en leg daarop plakken kalfsvlees. Spuit er dopjes tonijnmayonaise op en garneer met kapperappeltjes, granaatappelpitten en shiso cress.

Voor 4 personen

  • 1 stuk kalfsmuis à 800 g
  • olie
  • 2 el gerookte-paprikapoeder
  • 1 tl knoflookgranulaat
  • 1 tl uiengranulaat
  • versgemalen peper en zout naar smaak
  • 2 rustieke bruine broodjes, opengesneden
  • 50 g rucola
  • 12 kapperappeltjes, gehalveerd
  • 1 el granaatappelpitten
  • shiso cress

TONIJNMAYONAISE

  • 1 blik tonijn op olie, uitgelekt
  • 1 el crème fraîche
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl kappertjes
  • ¼ bos bieslook, fijngesneden
  • sap en rasp van 1 citroen
  • versgemalen peper en zout naar smaak

Benodigdheden

  • houtskool-BBQ met deksel
  • rooksnippers
  • rookbuis
  • staafmixer of keukenmachine
  • kernthermometer
  • spuitzak

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine