Tijd voor een heerlijk broodje snijbiet, die ideaal is om mee te nemen naar je werk. Of wat dacht je van picknicken met het hele gezin en deze vrolijke broodjes mee in de tas? Goed idee, al zeggen we het zelf. Snijbiet kun je vanaf de eerste zonnige lentezon tot aan de eerste nachtvorst krijgen. De meeste kans om deze geweldige bladgroenten te scoren op de markt of in de supermarkt is in juni, juli en augustus. Maar met een beetje geluk heb je in april ook al een broodje snijbiet met de lunch.
1. Roerbak een paar handjes grof gehakt snijbietblad in olie met knoflook. Als de stelen niet te dik zijn, roerbak je die ook mee (of je snijdt ze eerst in reepjes).
2. Breng op smaak met nootmuskaat, peper, zout, een kneepje citroensap en wat dunne sliertjes van de citroenschil.
3. Snijd het Turkse brood in stukken of punten, snijd die overdwars door en gril het brood op een hete grillpan. Beleg het broodje royaal met het snijbietmengsel en blokjes feta.
Per portie 234 kcal, 6,9 g vet (2,7 g verzadigd) 9,4 g eiwit, 31,3 g koolhydraten, 2,0 g suikers
Credits: Productie & receptuur Marian Flint – Fotografie Anna de Leeuw – Foodstyling Anoek Lorjé
Voor 1 broodje
Extra nodig
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.