Broccoliquiche met vegan spek

Broccoliquiche met vegan spek

Deze quiche is rijk gevuld met broccoli, vegan kaas en vegan spekjes. Echt een lekker familierecept om in het weekend te maken als je wat meer tijd hebt om te koken. De bereidingstijd valt mee hoor, daar niet van. Maar de quiche moet natuurlijk nog wel even de oven in. Serveer er een lekkere salade bij, of gewoon een pluk rucola met wat goede olijfolie erover.

Ingredienten

1. Verwarm de oven met boven- en onderwarmte met heteluchtfunctie voor tot 180 °C. Meng de bloem met het fijne zeezout in een grote kom. Voeg de bakboter toe, en wrijf deze met je vingertoppen door de bloem. Voeg het koude water toe en breng samen tot een deeg, zonder echt te kneden. Druk het deeg uit in een springvorm. Prik gaatjes in de bodem van het deeg. Bestrooi de bodem licht met wat bloem en verdeel dit met je vingertoppen. Zet de vorm tot gebruik in de koelkast.

2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de broccoli 1 minuut in het kokende water. Giet af, en spoel meteen na met koud water om de garing te stoppen.

3. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de vegan spekjes aan.

4. Meng de sojakwark met het kikkererwtenmeel, de sojasaus of shoyu, het knoflookpoeder, zout en peper in een grote kom. Voeg de broccoli, spekjes en 100 gram van de kaas toe. Meng alles door elkaar, en schep in de voorbereide taartvorm. Besprenkel de overige 50 gram kaas met wat water en verdeel dit over de quiche. Schik de tomaatjes erbovenop en bestrooi met wat tijm.

5. Bak de quiche in ca. 50 tot 60 minuten gaar in de oven.

Voor 4-6 personen

  • 300 g bloem
  • ½ tl fijn zeezout
  • 150 g vegan bakboter
  • 3-4 el koud water
  • 1 broccoli, in kleine roosjes
  • 2 el olie om in te bakken
  • 175 g vegan spekjes
  • 1 beker (400 g) dikke sojakwark
  • 50 g kikkererwtenmeel
  • 4 el sojasaus of shoyu
  • 1 tl knoflookpoeder
  • versgemalen zout en peper naar smaak
  • 150 g vegan geraspte kaas
  • 6 smaaktomaatjes, in partjes
  • ½ gedroogde tijm

Extra nodig

  • springvorm van 22 cm

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief