Broccolicurry

Broccolicurry

Dan Toombs: ‘Dit is waarschijnlijk een van de eerste vegetarische curry’s die ik ooit op mijn blog heb geplaatst. In India heb ik veel vergelijkbare curry’s gezien, maar dan met bloemkool. Op zich kun je deze curry prima met bloemkool maken, want dat is erg lekker, maar ik vind dat deze met broccoli hoort! Niet alleen vanwege de smaak, maar ook vanwege de presentatie.’

Bereiding

1. Verhit wat water en stoom hierin de broccoliroosjes in ongeveer 3 minuten beetgaar. Je moet met een vork in de zijkant van de roosjes kunnen prikken, maar je moet nog wel weerstand voelen. Zet apart.

2. Verhit een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur en voeg de ghee of de kokosolie toe. Roer de gemberwortel, de kokos, 2 eetlepels van het sesamzaad, de pindaʼs, het chilipoeder en het kurkumapoeder met een spatel door de hete ghee of olie en bak al roerend 3 minuten.

3. Roer de ui en de chilipepers erdoor en bak ongeveer 5 minuten, tot de ui zacht en glazig is en bruin begint te worden.

4. Voeg de knoflook toe en roer goed door. Voeg, zodra het aroma van de knoflook vrijkomt, de tomatenblokjes toe, gevolgd door de voorgekookte broccoli en de kokosmelk. Verwarm de broccoli, maar zorg ervoor dat de broccoli niet slap wordt.

5. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de garam masala en de rest van het sesamzaad. Serveer direct met rijst, puriʼs of chapatiʼs.

Voor 4 personen (of meer als onderdeel van een meergangendiner). Voorbereiding: 10 Min. Bereiding: 15 min.

  • 500 g broccoli, in roosjes
  • 3 el ghee of kokosolie
  • 2,5 cm gemberwortel, fijngeraspt
  • 70 g geraspte kokos
  • 3 el geroosterd sesamzaad
  • 70 g geroosterde pindaʼs
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 groene chilipepers, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 tomaten, grofgehakt
  • 1 blik kokosmelk à 400 ml
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • ½ tl garam masala
  • rijst, puriʼs of chapatiʼs, voor erbij

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden Kookboek