Brioche met kreeft en bloemen

Intro

Deze brioche met kreeft en bloemen lijken wel taartjes. En zo proeven ze ook: delicaat, lekker en een feestje voor je mond. De briochebroodjes zijn perfect voor een gezellige gelegenheid, bijvoorbeeld op een walking dinner maar ook als voorgerecht tijdens een chic diner pak je je gasten hiermee in. Hop, naar de visboer en maak er een fantastische avond van – en de tijd in de keuken: die wordt ook fantastisch, want dit recept is meer dan leuk om te maken.

Ingrediënten

Voor 1 persoon

Bereiding

Gekookte kreeft

1. Kook de kreeft in ruim water met het zout en de peper gedurende 5 minuten. Haal uit en scheid de poten van de staart. Laat de poten nog een tiental minuten in de pan liggen, zonder te koken. Spoel de staart onder koud water. Haal de poten uit en kap ze in.

2. Verwijder de pel van de kreeftenstaart. Snijd doormidden over de lengte en verwijder het darmkanaal. Snijd de staart in dunne plakjes.

Brioche met kreeft

1. Bak de kreeftenkophelften in een pan met een klontje boter met de schaalkant naar buiten. Voeg de dragon, de lavas en de knoflook toe. Voeg tot slot de rest van de boter en laat 30 minuten trekken. Zeef, vang de botersaus op en laat opstijven.

2. Bak de stukken brioche goudbruin in kreeftenboter.

3. Snijd de kreeft in kleine stukjes tot een tartaar. Maak de kreeften met de peper, het zout, de zure room, de mayonaise de jalapeños en de bieslook.

4. Dresseer de kreeftentartaar op de brioche. Kruid met peper en zout en werk af met de kruiden, de bloemen en de augurken.

Tip: Kreeftenboter gemaakt van een kreeftenkop geeft heel veel smaak en is heerlijk om je brioche in te bakken.