Boscaiola

Intro

Heb je wel eens zelf pizza gemaakt? Dat is niet alleen hartstikke lekker, maar ook nog eens heel leuk om te doen. We geven je hier het recept voor de topping, maar het basisrecept voor een pizza maken vind je hier. Wij zeggen: doen!

Ingrediënten

Voor 1 pizza:

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 250 °C en leg een pizzasteen in het midden van de oven op een rooster ‒ heb je geen pizzasteen, bak de pizza dan 10-15 minuten, of tot het deeg gaar en krokant is. Maak terwijl de oven voorverwarmt het deeg.

2. Haal het worstvlees uit het velletje, doe het in een pan samen met een beetje olie of boter en breek het met een pollepel in stukjes. Bak het vlees tot het net gaar is.

3. Doe ondertussen de paddenstoelen samen met de knoflook en wat olie in een pan, zet op middelhoog vuur en bak ze 4 minuten.

4. Schep de saus in het midden van de pizza en gebruik de sauslepel om de saus met ronde bewegingen van het midden naar de buitenkant te verdelen ‒ houd 1 cm aan de rand vrij.

5. Verdeel de geraspte mozzarella en paddenstoelen over de pizza, gevolgd door het saucijsgehakt.

6. Schuif de pizza in de oven (zorg dat je dit snel doet, zodat de oven niet kan afkoelen als de ovendeur openstaat) en bak hem 4-7 minuten. Neem de pizza dan uit de oven en snijd hem in stukken.