Voor 1 brood
Bereiding: 40 minuten
Verder nodig
*Koop voor dit recept een rond brood en kies zelf het soort brood: wit, bruin, volkoren of juist met zaden en pitten. Bak het brood niet op te hoge temperatuur of te lang. Het is de bedoeling dat de kaas smelt, het brood is al gaar.
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Maak met een scherp kartelmes sneden in het brood die parallel lopen op 2 cm afstand van elkaar. Snijd het brood niet helemaal door maar stop vlak boven de onderkant. Draai het brood een kwart slag en snijd het brood opnieuw in om de 2 cm zodat het brood kruiselings is ingesneden.
2. Snijd de plakjes spek in de lengte doormidden. Duw ze in de gleuven tussen het brood. Snijd de brie in plakjes en duw de plakjes ook in de gleuven tussen het brood. Snijd de ui in ringen en verdeel de uiringen over het brood.
3. Schep her en der een theelepel pesto in de gleuven. Doe hetzelfde met de geraspte kaas.