Bonen, bietjes en blauwe bessen smoothie
Intro
Smoothies passen bij ieder moment van de dag: ontbijt, als supergezond alternatief voor een zoete middag-snack, soms als toetje en zeker na het sporten. ‘We zijn vooral zo dol op smoothies omdat je er geen keuken-ninja voor hoeft te zijn. Het enige wat je moet kunnen, is dingen fijnsnijden en op een knop drukken. En dat kan iedereen. Al doende ontdek je hoe je kunt variëren. Speel met textuur en smaak! Voor een extra leuk effect kun je verschillende kleuren smoothies in een glas in laagjes schenken.Ingrediënten
Voor 4 personen:
- ½ rauwe biet (à 50 g), geschild, in grove stukjes
- 1 rijpe banaan, gepeld, in grove stukjes
- 150 g blauwe bessen, uit de diepvries, plus extra
- 90 g gekookte witte bonen uit blik, afgespoeld
- rasp en sap van ½ citroen
- ½ tl kaneel
- 200 ml kokoswater
- 500 ml kokosyoghurt of Griekse yoghurt
Bereiding
1. Doe alle ingrediënten behalve de yoghurt in de blender en mix tot een gladde smoothie.
2. Zet vier middelgrote glazen klaar, schenk voor de helft vol met de blauwe-bessensmoothie en vul de bovenste helft met de yoghurt ‒ begin aan de rand en schenk in een draaiende beweging naar binnen, zodat de yoghurt niet naar de bodem zakt en je mooie laagjes houdt.
3. Ga voorzichtig een paar keer met het uiteinde van een theelepel langs de binnenkant van beide glazen om een marmereffect te creëren. Verdeel de extra blauwe bessen over de yoghurt-laag en verdeel er (als je die gebruikt) eetbare bloemblaadjes over.