Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Bereiding

1. Snijd het vlees in een brunoise van 3 cm.

2. Snijd de champignons doormidden, de prei in ringen van 2 mm dik en de ui in een brunoise van 3 mm.

3. Snijd de knoflook, peterselie en tijm ragfijn.

4. Snijd het rookspek in kleine reepjes.

5. Bak het vlees, met goed zout en peper, in een hete pan met de olie en boter.

6. Houd het vuur hoog, bak het goed bruin.

7. Voeg de bloem toe, bak het 30 seconden mee. Blus het af met de wijn, voeg dan de overige ingrediënten toe.

8. Breng het geheel aan de kook. Draai het vuur zo zacht dat het nog net pruttelt.

9. Laat het 45 koken zonder deksel, en erna nog 75 minuten met de deksel op de pan. Roer het om de 20 minuten voorzichtig door.

Nodig voor 5 porties

  • 700 g riblap
  • 700 ml rode wijn
  • 400 g zilverui
  • 200 g champignon
  • ½ prei
  • 8 tenen knoflook
  • witte peper
  • zout
  • 10 takjes peterselie
  • 10 takjes tijm
  • 300 g rookspek, oftewel gerookt spek
  • 1 gewone ui
  • 50 g geklaarde boter
  • 2 el olie
  • 2 el bloem

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

X-mas is coming