Rens Kroes: ‘Boerenkool is supergezond! Het is een detoxgroente vol vezels en zwavel. Het bevat chlorofyl, dat je lichaam ontgift, het zit vol ijzer, vitamine C en A, het houdt je lever gezond en zo kan ik nog wel even doorgaan… Tegenwoordig stoppen we boerenkool ook in andere gerechten dan alleen stamppot. Ja! Je kunt het in je smoothie doen, mengen door je salade of soep, roerbakken en er zelfs pesto van maken. Als je geen moestuin hebt of supermarkt om de hoek, dan raad ik je aan om extra boerenkool in te vriezen – just in case. Of koop biologische diepvriesboerenkool, waar door het snelle invriesproces vaak nog meer voedingsstoffen in zitten dan in verse kool.’
1. Maal alle ingrediënten fijn in de keukenmachine. Proef en breng op smaak met wat extra zeezout en citroensap. Schep het in een weckpot en bewaar in de koelkast, het blijft maximaal vijf dagen goed.
Credits recepten: Rens Kroes; Fotografie: Mitchell van Voorbergen.
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.