Boekweitpannen-koek met groene spread

Intro

Pannenkoeken, altijd weer een feest. Voor ons hét ultieme gerecht om super easy om te toveren tot een voedzame maaltijd waar je eindeloos mee kunt varieren. Dat begint al bij de meelsoort die je gebruikt maar de absolute winst zit 'm in het beleg. Dus weg met die poedersuiker en schenksiroop: green up your pancake!

Ingrediënten

Voor 6 pannenkoeken:

Spread

* Allergisch voor ei? Laat het achterwege en neem een glutenvrije eivervanger. Je kunt ook 1 eetlepel lijnzaad mengen met 3 theelepels water en 5 minuutjes laten staan. Hier vervang je 1 ei mee.

**Kun je geen zachte biologische geitenkaas vinden? Kies dan een andere witte zachte roomkaas zonder te veel toevoegingen of neem Griekse yoghurt.

Bereiding

1. Was de groenten indien nodig. Verwijder eventuele slechte bladeren en de harde delen van de stronk. Stoom gaar of blancheer kort in de pan.

2. Doe het meel in een grote kom samen met de eieren, de melk en het water. Roer tot een glad mengsel. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe om ervoor te zorgen dat de pannenkoeken niet aanbakken. Gebruik liever geen zout.

3. Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak ongeveer 6 dunne pannenkoeken. Je hebt al olie in het beslag gedaan dus dit hoeft in principe niet meer in de pan. Wordt het toch de droog, dan kun je natuurlijk nog tussendoor wat olie of ghee in de pan doen.

4. Terwijl de pannenkoeken nog iets afkoelen, mix je de groenten samen met een scheutje olie en de kruiden tot een gladde spread.

5. Besmeer een pannenkoek met eventueel een dun laagje geitenkaas en de groene spread. Rol hem op en snijd de rol in plakjes. Boekweitpannenkoeken blijven wat bleek in vergelijking met normale pannenkoeken.