Voor 15 stukjes
Dit heb je nodig
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de bakvorm in met boter en bekleed deze met bakpapier.
2. Chocolade smelten: Smelt de boter en 150 gram witte chocolade in een hittebestendige kom au bain-marie. Haal de kom van de pan met heet water als de boter en chocolade voor twee derde gesmolten zijn, anders wordt het te heet. De rest smelt verder door de warmte in de kom. Roer door met een spatel en laat 10 minuten afkoelen.
3. Beslag: Voeg de eieren en de basterdsuiker samen in een kom en klop 5 minuten met de mixer met gardes tot een romig en wit geheel. Voeg de gesmolten chocolade met boter toe en klop rustig door. Zeef de bloem boven het beslag en klop door tot je een mooi glad gemengd beslag hebt. Voeg de cranberry’s en de rest van witte chocolade toe en roer door.
4. Bakken: Stort het beslag in de bakvorm en zet de bakvorm op het rooster in het midden van de oven. Bak de blondies in 30 tot 35 minuten goudbruin. Haal de bakvorm uit de oven en laat de koek 2 uur afkoelen in de vorm voordat je blokjes gaat snijden.
TIP: De blondies zijn in een afgesloten trommel 3 dagen houdbaar en in de koelkast 5 dagen. Als ze op kamertemperatuur zijn, hebben ze de meeste smaak.