bloemkool-schijven met geitenkaas

Intro

Even lekker wat winters Ć©n wat kleurigs tussendoor. Deze bloemkoolschijven kleuren rood van de pittige harissa en wit van de zachte geitenkaas. Strooi er wat peterselie en pijnboompitten overheen en je hebt een waar kleurenspektakel. Dat kunnen we nu wel gebruiken! Voeg de knapperige bloemkoolbladeren toe voor een bite en serveer met Griekse yoghurt en wat couscous.

Ingrediƫnten

Voor: 4 personen. Voorbereiding: 10 minuten. Oven: 25-30 minuten


Opdienen met:  couscous & Griekse yoghurt

Bereiding1. Verwarm de oven voor tot 200 C/gasstand 6. Trek de bladeren van de bloemkool en leg ze met de rode ui in de braadslede. Voeg de olijfolie en [1/2] theelepel zout toe en schep alles goed om.
 
2. Snijd de bloemkool van boven naar onder in vier dikke plakken en leg deze in de braadslede op de bladeren en ui. Wrijf elke plak aan beide kanten in met [1/2] theelepel harissa. Bestrooi met de resterende [1/2] theelepel zeezout en druk de geitenkaas op elke plak.
 
3. Schep de pijnboompitten, panko en peterselie door elkaar met een snufje zeezout en strooi een kwart van dit mengsel over elke bloemkoolschijf. Druk licht aan.
 
4. Besprenkel met olijfolie en zet 25-30 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is en de bloemkool net gaar. Dien de schijven op met couscous en Griekse yoghurt en geef de knapperige bloemkoolbladeren en ui er apart bij.