Blauwebessen-taartjes

Intro

Is het geen plaatje? Dit blauwebessentaartje zou zomaar eens in een taartenwinkel kunnen staan – en het leuke is: jij kunt hem zelf thuis maken! Ze hebben het perfecte formaat voor een gebakje bij een high tea, maar ook als traktatie gooit-ie hoge ogen. 

Ingrediënten

2 taartjes, 90 minuten bereidingstijd

 

Hardewenerdeeg voor de taartbodem


Frangipane


Meringue


Extra: 2 taartvormen met een diameter van 10 cm, deegroller, suikerthermometer, spuitzak, crèmebrûléebrander

Bereiding1. Verwarm de over voor op 180 °C.
 
2. Hardewenerdeeg:
Doe boter en suiker bij elkaar in beslagkom en klop het mengsel met een mixer een beetje los. Voeg het ei toe en vervolgens bloem en bakpoeder en maak een deeg. Laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en bedek de bodem van de ingevette taartvormen ermee, snij eventuele overlappingen eraf.
 
3. Frangipane: 
Meng de ingrediënten voor de frangipane tot een nat beslag. Vul hiermee de taartjes en bestrooi het met de blauwe bessen. Bak de taartjes in de oven gedurende 17 minuten. Laat op kamertemperatuur komen.
 
4. Meringue:
Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf. Laat het mengsel even staan en maak intussen de suikerstroop door de suiker en het water bij elkaar in een pan verwarmen tot de suiker is opgelost. Roer de suikerstroop door het geklopte eiwit. Doe de meringue in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de taartjes. Bruin het eiwit met de crèmebrûléebrander en garneer met de bessen, viooltjes en cress.

Dit recept komt uit het boek ‘Groente!’ van Niven Kunz (€24,99, Kosmos Uitgevers)