Voor 4 personen. Glutenvrij.
Opdienen met
1. Snijd de slabladeren grof en doe ze in een grote schaal. Schil de bietjes en wortels en rasp ze met de grove kant van een vierkante rasp (of gebruik de foodprocessor). Snijd de komkommer, ui en tomaten in hele dunne plakjes. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten, schil ze en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de kruiden fijn. Doe alles in de schaal. Schenk de olijfolie en het sap van 1 limoen erover en breng op smaak met zout en peper. Schep met je handen goed om zodat alles is bedekt met wat dressing en mooi paars wordt. Proef en voeg extra limoensap toe als dat nodig is.
2. Schep een kwart van de salade in een ramequin of timbaal en druk aan. Leg er een bord op, draai ze samen om en til de vorm voorzichtig op. Maak de groentetoren af met 1 of 2 plakken geitenkaas (als je die gebruikt), geroosterde pijnboompitten en erwtenscheuten. Maak zo nog 3 torentjes. Geniet!
Dit recept is onderdeel van een gratis weekmenu met 7 vegetarische recepten uit The green kitchen travels. Klik op onderstaande afbeelding om het volledige gratis weekmenu te downloaden.