Geroosterde bietensoep

Bereiden

Geroosterde bietensoep met pastinaak en mierikswortel.

Zorg er tijdens het pureren van deze soep voor dat het deksel stevig op de blender zit, want het laatste wat je wilt is een felroze explosie in je keuken! Deze voedzame soep heeft niet alleen een prachtige kleur, ook smaakt hij heerlijk, is hij heel makkelijk te maken en kan hij zowel warm als koud worden gegeten.

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Was de bieten goed, snijd de boven- en onderkant eraf en snijd de knollen in vieren. Leg de kwarten in een braadslede en doe de pastinaak, tijm en knoflook erbij. Bestrooi alles met zout en peper en sprenkel er zoveel olijfolie over dat alles er lichtjes mee is bedekt.

2. Dek de braadslede af met aluminiumfolie en zet het 50 minuten tot 1 uur in de oven, tot de biet zacht is als je er met een satéprikker in prikt.

3. Meng ondertussen de mierikswortel met de zure room. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.

4. Doe de gare biet en pastinaak in een blender. Knijp de geroosterde knoflook uit het schilletje en voeg deze toe, samen met de bouillon, rodewijnazijn en zoetstof. Pureer tot een volledig gladde soep. Breng  op smaak met zout en peper.

5. Serveer je de soep warm, breng hem dan in een pan zachtjes aan de kook. Voeg zout en peper toe. Serveer met een schepje mierikswortelroom en bestrooi met bieslook.

Dit recept komt uit het boek 'De flexitariër' van Jo Pratt (€19,99, Becht Uitgevers).

Eat Happy van Melissa Hemsley

Lees het interview met Melissa Hemsley en maak kans op haar nieuwe boek Eat Happy.
 
 

Hi foodlover,

Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

Liefs, Lot

foodandfriends.nl