Voor 2 personen
Optioneel: 1 handvol notenmix
1. Verwarm de oven voor op 200° C.
2. Was de pompoen en verwijder de kontjes (maar laat de schil eraan). Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de pitten en draden met een lepel. Snijd een helft in maantjes van ca. 2 centimeter dik.
3. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verdeel de pompoenmaantjes erover. Besprenkel met flink wat olijfolie, kruid met rozemarijn en/of tijm en bak de pompoen ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.
4. Was de courgette en verwijder de uiteinden. Pel de ui en de look en snipper fijn. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd in stukjes (de schil mag je eraan laten). Hak eventueel de nootjes fijn.
5. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote wokpan op een middelhoog vuur. Stoof de ui aan. Voeg de courgetteblokjes en de look toe. Roerbak gedurende 5 minuten op een middelhoog vuur. Blus met het sinaasappelsap en voeg de stukjes peer toe. Laat nog 1 minuut aanstoven op een laag vuur. Kruid af met rozemarijn en/of tijm, peper en zout.
6. Schep de courgettesalsa in kommetjes en serveer de pompoenmaantjes erbovenop. Werk af met de geitenkaas en eventueel de nootjes.
Variatietip: Vervang de geitenkaas door gebakken tofu, tempeh of seitan.
Lust je geen geitenkaas? Ook brie en feta passen hier goed bij. Wil je liever vlees? Vervang de kaas dan door 200 gram kippengehakt. Die moet je dan wel nog even apart bakken.