Sandwich met wagyu-steak met uienringen

Intro

Het meest zuivere Wagyu-vlees komt uit Japan, waar de koeien worden gemasseerd, bier drinken en tv-kijken. Er is ook Wagyu uit Australië, de VS en zelfs uit Nederland. Neem voor deze sandwich Nederlandse bavette of Amerikaanse Wagyu; dat is genoeg ‘gemarmerd’.

Ingrediënten

6 personen | 10 minuten + 10 minuten rusten

• 600 g Wagyu-bavette
• zout
• 12 snedes desembrood
• sjalot-spekcompote
• barbecuesaus
• crispy uienringen

Benodigdheden
• aluminiumfolie

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan en verwarm tot 250 °C
  2. Bestrooi de Wagyu-bavette met zout en gril 3 minuten aan iedere kant. Laat 10 minuten rusten onder een dubbele laag aluminiumfolie.
  3. Gril de snedes desembrood aan beide kanten krokant.
  4. Smeer al het brood dun in met de sjalot-spekcompote en beleg de helft met de dungesneden bavette.
  5. Smeer de barbecuesaus op het vlees, beleg met de crispy uienringen en sluit af met brood. Serveer direct.