Beschermd: BBQ feest: picanha met empanada’s

Beschermd: BBQ feest: picanha met empanada’s

Deze inhoud is beschermd met een wachtwoord. Voer hieronder je wachtwoord in om het te bekijken:

Bereiding

Stap 1: Deeg voor de empanada’s maken

  1. Meng de bloem, het water, de eidooiers, het ei, zout en de boter tot een geheel.
  2. Bestuif het werkblad met bloem en kneed het deeg circa 5 minuten tot een gladde bal.
  3. Dek de deegbal af met vershoudfolie en laat rusten op een warme plek.

Stap 2: Chimichurri-salsa maken

  1. Rasp de tomaten op een grove rasp en verwijder de velletjes.
  2. Rasp vervolgens de halve rode ui.
  3. Voeg citroensap, zout, suiker, chilivlokken, peper, bladpeterselie en olijfolie toe.
  4. Meng alles goed door en zet apart.

Stap 3: Vulling voor de empanada’s bereiden

  1. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes van circa 2 cm.
  2. Snipper de uien fijn.
  3. Verhit olijfolie op de gietijzeren plaat en bak de ui en paprika circa 5 minuten.
  4. Voeg de mais toe en bak circa 5 minuten verder.
  5. Blus af met rode wijn en voeg fijngehakte koriander en barbecuekruiden toe.
  6. Bak circa 5 minuten door tot alles zacht en gekaramelliseerd is.
  7. Laat afkoelen.

Stap 4: Picanha voorbereiden

  1. Snijd de vetkap kruislings in zonder te diep in het vlees te snijden.
  2. Bestrooi de vetkant rijkelijk met piramidezout.
  3. Bestrooi de rest van de picanha met barbecuekruiden.
  4. Vul een smoker box met houtsnippers.

Stap 5: Picanha roken en garen

  1. Plaats de picanha indirect op de barbecue op circa 120 °C.
  2. Rook het vlees tot een kerntemperatuur van circa 53,6 °C (ongeveer 1,5 uur).
  3. Laat daarna rusten.

Stap 6: Empanada’s vormen en frituren

  1. Verdeel het deeg in bolletjes en rol uit.
  2. Vul ze met de afgekoelde groentevulling en vouw dicht.
  3. Vlecht de randen naar binnen.
  4. Verhit zonnebloemolie tot 180 °C en frituur de empanada’s in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
  5. Laat uitlekken op een rekje.

Stap 7: Spaanse tortilla maken

  1. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes met een mandoline.
  2. Pel en snipper de ui.
  3. Verhit olijfolie in een grote gietijzeren pan.
  4. Bak de aardappels en ui circa 15 minuten tot gaar.
  5. Klop de eieren los met barbecuekruiden.
  6. Meng de eieren door de iets afgekoelde aardappel-ui-mengsel.
  7. Laat circa 10 minuten garen op laag vuur tot de tortilla gestold is.

Stap 8: Picanha afgrillen

  1. Grill de picanha op hoge directe hitte (bijvoorbeeld een zijbrander) om het vet krokant te maken.
  2. Snijd het vlees tegen de draad in plakjes.

Stap 9: Serveren

  1. Serveer de gefrituurde empanada’s met de frisse chimichurri-salsa, plakjes sappige picanha en de Spaanse tortilla.

Dit recept is afkomstig van Napoleon BBQ, onze friend of the brand! Lees hier alles over deze ultieme BBQ. Picanha is volgens velen het lekkerste stuk vlees van de koe. Pitmaster X legt bij 24Kitchen in Buitengewoon BBQ precies uit hoe het moet.

Voor de empanada’s:

  • 4 kopjes bloem
  • 1 kopje water
  • 3 eidooiers
  • 1 ei
  • 1 tl zout
  • 100 g boter
  • bloem, voor bestuiven
  • zonnebloemolie, om te frituren

Voor de chimichurri-salsa:

  • 8 roma tomaten
  • ½ rode ui
  • sap van 1 citroen
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • ½ tl chilivlokken
  • ½ tl versgemalen peper
  • 25 g bladpeterselie, fijngehakt
  • 3 el olijfolie

Voor de empanadavulling:

  • 2 rode puntpaprika’s
  • 2 zoete uien
  • 1 blikje mais (circa 150 g)
  • verse koriander (ongeveer 1 bosje)
  • 2 el olijfolie
  • scheutje rode wijn
  • 2 el barbecuekruiden

Voor de picanha:

  • 1 stuk picanha (ca. 1,5 kg)
  • piramidezout
  • barbecuekruiden naar smaak
  • houtsnippers voor de smoker box
  • Voor de Spaanse tortilla:
  • circa 800 g aardappels
  • 1 zoete ui
  • 100 ml olijfolie
  • 5 eieren
  • 1 el barbecuekruiden

Extra nodig:

  • Gietijzeren plaat of pan
  • Smoker box
  • Mandoline
  • Vershoudfolie
  • Deegroller

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Let's go outside