Barbecuebeef à la Jamie Oliver

Barbecuebeef à la Jamie Oliver

Barbecueën doen we het liefst het hele jaar door, de gezelligheid en heerlijke recepten maken het compleet. Jamie’s BBQ-beef is het lekkerste als je hem een dag van te voren marineert, zodat alle smaken goed kunnen intrekken. 

Bereiding1 Doe ruim van tevoren (liefst 1 dag) alle ingrediënten behalve de boter in een plastic (diepvries)zak om te marineren. Druk alle lucht uit de zak en kneed de marinade in het vlees. Haal het minimaal 1 ½ uur voor je het gaat grillen uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Steek de bbq aan en doe de boter in een kom koud water; die gebruik je straks tijdens het bbq-en. Je kunt ook een grillpan gebruiken.
 

2 Het volgende deel gaat op gevoel. Dep de rosbief een beetje droog, bestrijk met wat olijfolie en leg op het heetste deel van de barbecue of onder de grill. Bestrijk met de koude boter en gril 8-10 minuten terwijl je het vlees om de minuut keert en weer bestrijkt met boter. Verplaats het vlees nu naar de zijkant van de barbecue of grillpan en laat het daar naar wens garen (medium rare duurt circa 5 minuten) terwijl je het op dezelfde manier behandelt: om de minuut keren en bestrijken met boter.

3 Als het naar wens is, leg je het vlees op een bord. Bestrijk het nogmaals met boter, druppel er nog wat worcestersaus en olie over, bestrooi met kruiden (tijm en rozemarijn) en laat even rusten voordat je het aansnijdt.
 

4 personen

• rosbief van 600-700 g

• 1 el scherpe Dijon mosterd

• 8-10 el worcestersaus, plus extra om te bedruipen

• extra vergine olijfolie, om te bedruipen

• 2 takjes rozemarijn, naaldjes, fijngehakt

• wat blokjes koude roomboter 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief