Bananenkaneelijs

Bananenkaneelijs

Bereiding

Dit is een soort mix tussen bevroren yoghurt en ijs, het is makkelijk te maken en onweerstaanbaar lekker door de combinatie van banaan en chocolade.

1. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Pel de bananen en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Sprenkel er het sap van 1½ sinaasappel over, bedruppel ze met honing en bestrooi ze met 2 tl van de kaneel. Bak ze zo’n 20 min. in de oven, of tot ze goudgeel en zacht zijn. Laat ze afkoelen.

2. Doe de bananen met het stroperige bakvocht, de melk en de yoghurt in een blender. Mix dit alles door elkaar. Voeg een handjevol fijngeraspte sinaasappelschil toe, het sap van de laatste sinaasappelheft, een snufje zout en de rest van de kaneel. Verwerk het mengsel in een ijsmachine tot ijs. (Heb je geen ijsmachine, laat het mengsel dat in een geschikte bak circa 3 uur in de vriezer staan; haal het er om het uur uit, klop het met een garde en zet het terug.)

3. Serveer het ijs in schaaltjes en bestrooi het met wat geraspte sinaasappelschil en chocolade.

8 personen

• 5 rijpe bananen

• fijngeraspte schil van 2 sinaasappels, vruchten gehalveerd

• 4 el vloeibare honing

• 3 tl kaneel

• 300 ml melk

• 250 g magere yoghurt

• pure chocolade, geraspt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine