Bananenbrood uit Nigeria

Bananenbrood uit Nigeria

Bereiding

Op de redactie zijn wij gek op bananenbrood. Doordat de bananen veel smaak hebben, voeg je weinig anders zoets toe. Je bewaart het brood in aluminiumfolie; zo blijft het zeker een aantal dagen goed! 

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Gebruik de olie om de bodem en zijkanten van een broodbakblik met een inhoud van 1 liter dun in te vetten. Bestrooi de binnenkant met bakmeel, en houd de vorm op de kop om het teveel eruit te tikken.

2. Pel de bananen en doe ze in een mengkom. Prak ze met een vork tot je een gladde puree met stukjes hebt. Roer het appelsap erdoor.

3. Klop in een andere kom de boter met een houten lepel romig. Breek de eieren er één voor één bij en roer steeds voor je het volgende toevoegt. Schep het bakmeel, de kaneel, honing en banaan erdoor, maar meng niet te lang.

4. Hak de pecannoten grof en schep ze door het beslag. Schep alles in de bakvorm en bak het brood 40 minuten, tot het goudbruin en gaar is.

5. Controleer of het bananenbrood gaar is door een cocktailprikker in het midden te steken en die er na 5 tellen uit te halen – als hij schoon is, is het brood gaar, anders moet het langer bakken.

6. Laat het bananenbrood even afkoelen in de vorm. Keer het dan voorzichtig op een rooster en laat het helemaal afkoelen. Snijd het in sneetjes en serveer het.

Per portie 207 kcal, 10,3 g vet (5,8 g verzadigd), 3,7 g eiwit, 24,2 g koolh., 9,5 g suiker, 0,2 g zout
 

12 personen

• olijfolie, voor invetten

• 250 g zelfrijzend bakmeel, plus extra

• 3 rijpe bananen

• 2 el vers appelsap

• 125 g ongezouten boter

• 2 grote eieren

• 1/2 tl gemalen kaneel

• 2 el vloeibare honing

• (evt.) 50 g pecannoten


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine