Voor 8 plakken
Bereidingstijd 10 minuten – baktijd 40 minuten
Tools
Allergenen
vegan
sojavrij
1 Verwarm je oven voor op 180 °C en bekleed je bakblik met bakpapier. Mix in een grote kom meel, kokos, havermout, bakpoeder, kaneel en de walnoten.
2 Doe de bananen, melk, siroop, kokosolie en vanille in je blender en mix tot je een dikke saus hebt. Roer beide mengsels door elkaar. Schep de baking soda over het deeg en daaroverheen de appelciderazijn. Dit zal even gaan bubbelen. Dat hoort! Roer daarna door het deeg. Giet in je bakblik en versier met extra walnoten.
3 Zet het brood in het midden van je oven en bak in 40 minuten goudbruin of tot een satéprikker er droog uit komt. Is hij na 40 minuten nog nat, zet dan de temperatuur lager (165 °C) en bak nog 10 minuten extra.
4 Laat het brood helemaal afkoelen en snijd dan in grote plakken.
Dit recept komt uit het boek ‘Easy vegan’ van Sanne van Living the Green Life (€ 20, Kosmos Uitgevers).