Kwoklyn Wan: ‘Dit klassieke Chinese dessert was een favoriet van de gasten in het restaurant van mijn ouders toen ik jong was.’
1. Vul een grote, diepe pan voor twee derde met plantaardige olie en verhit tot 170 °C.
2. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een grote kom. Voeg het zuiveringszout en 375 ml water toe en klop tot een glad beslag.
3. Bestuif de bananen licht met wat extra bakmeel, doop ze in het beslag en laat voorzichtig in porties van twee in de hete olie zakken.
4. Frituur de bananen 6 tot 8 minuten regelmatig kerend, tot ze goudbruin zijn en boven komen drijven. Schep ze uit de olie en laat uitlekken op een rooster of op een bord bekleed met keukenpapier.
5. Verdeel de bananenbeignets over 4 borden, besprenkel met de golden syrup en serveer met een bolletje vanille-ijs.
Voor 4 personen
Voorbereiding 10 minuten; bereiding 15 minuten
Uit de voorraadkast
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.