Een fantastisch lekker bananenbrood, om lekker dikke plakken van te snijden. Neem hem mee naar je werk om tussendoor van te snoepen of deel hem uit aan je collega’s – daar zullen ze zéker geen nee tegen zeggen. Oh, en krijg je hem toch niet helemaal in een keer op? Je kunt dit brood ook invriezen!
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Klop in een kom de boter met de basterdsuiker.
3. Doe de eieren er een voor een bij. Prak de bananen fijn en voeg deze onder voortdurend kloppen aan het ei-botermengsel toe.
4. Roer de geraspte appels vervolgens door dit mengsel.
5. Meng in een andere kom het boekweitmeel, de tarwebloem, de gist, de baking soda, het kaneelpoeder en het zout. Roer dit droge mengsel door het banaan-appelmengsel. Voeg de karnemelk toe en meng goed.
6. Vet de cakevorm in met boter. Schep het beslag erin.
7. Snijd voor de garnering de banaan in de lengte in tweeën en leg de twee helften boven op het bananabread. Zet de vorm 55 minuten in de oven. Laat het bananabread lauwwarm worden voordat je dit uit de vorm haalt.
Voor 12 personen,
Voorbereiding 25 minuten, baktijd 55 minuten:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.