Banaan-noten muffins met Nutella

Intro

YUM! Het is Wereld Nutella Dag. Dat is natuurlijk een uitgelezen kans om iets lekkers te maken. Deze banaan-notenmuffins zijn al super lekker zonder Nutella, maar de zoete choco/hazelnoot smaak komt perfect tot z’n recht in dit tussendoortje. Of je kan ze gewoon voor ontbijt eten natuurlijk.

Ingrediënten

voor 6 grote muffins (of 12 kleine muffins). Bereidingstijd 20 minuten – baktijd 15 minuten

Bereiding1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de muffinvormpjes in met boter of zet er een papieren bakvormpje in.
 
2. Laat de boter in een kleine pan smelten. Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een grote kom en meng deze ingrediënten goed door elkaar (bij voorkeur met een garde). Klop in een grote glazen maatbeker of in een kom de gesmolten boter, het ei, de melk, de suiker en de NUTELLA® door elkaar. Pel de banaan en prak deze met een vork fijn.
 
3. Giet het melk-botermengsel bij de bloem, voeg de banaan en de gehakte noten toe, en meng dit alles met een lepel lichtjes door elkaar. Zorg ervoor dat je niet te stevig mengt. Het mengsel mag niet te glad worden. Er moeten klontjes in het beslag blijven zitten.
 
4. Vul de vormpjes met het beslag. Zet de muffins ongeveer 15 minuten in de oven (steek de punt van een mes in een muffin; de punt moet er schoon uitkomen).