Banaan-kokosrijst

Banaan-kokosrijst

Banaan-kokosrijst maken? Doen! Het is een zoet ontbijt- of lunchgerecht waar je hart sneller van gaat kloppen. Comfortfood voor op sombere dagen, maar ook als het zonnetje schijnt is het heerlijk. Met extra (seizoens)fruit zoals aardbeien, mango, ananas of passievrucht maak je de kokosrijst lekker fris. Bonustip: voeg naar smaak noten en zaden of extra kokosvlokken toe aan deze zoete rijst met kokos en banaan én het feest kan helemaal niet op.

Bereiding



1. Doe de kokosmelk en de rijst in een pan en breng op laag vuur tegen de kook aan. Voeg een beetje water, roer even en voeg dan de suiker toe. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.

2. Laat de rijst zachtjes koken tot alle kokosmelk is opgenomen. Roer regelmatig. Na ongeveer 45 minuten  is alle melk opgenomen en is de rijst gaar. Proef en voeg eventueel wat water toe als de rijst nog niet gaar genoeg is.

3. Roer de gewelde rozijnen en het zout door de rijst en laat nog even nagaren.

4. Pel de banaan en snijd in plakjes. Verwarm een beetje kokosolie in een koekenpan en bak de banaan hierin kort aan. Blus vervolgens af met een klein scheutje ahornsiroop en laat even karamelliseren.

5. Verdeel de romige rijst over twee kommen of borden, schep de gekaramelliseerde banaan en eventueel andere fruitsoorten erop en bestrooi met kaneel.
 

Voor 2 personen

  • 400 ml kokosmelk 
  • 200 g zilvervliesrijst 
  • 1 el rietsuiker 
  • 25 g rozijnen, geweld in warm water 
  • ½ tl zout
  • ½ banaan 
  • 2 el kokosolie
  • scheutje ahornsiroop
  • mespunt kaneelpoeder


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief