Maak deze smeuïge havermoutrepen voor een ontbijt on the go of een lekker tussendoortje voor in de middag. Hoe rijper de bananen, hoe zoeter de smaak, dus laat de ahornsiroop er gerust uit als je denkt dat de repen zoet genoeg zijn.
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2. Prak de bananen tot een grove pasta in een kommetje en roer de ahornsiroop erdoor. Voeg de havermout, kaneel en pecannoten toe en kneed het mengsel met je handen tot een gelijkmatig deeg.
3. Druk het geheel in een kleine, ondiepe ovenschaal en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Zet 15 minuten in de oven, tot de bovenkant knapperig is. Haal de ovenschaal uit de oven en snijd de koek, terwijl hij nog warm is, in acht repen. Keer de schaal op een rooster en laat de repen volledig afkoelen.
Tip: Varieer naar hartenlust en vervang de pecannoten bijvoorbeeld door sultanarozijnen, gevriesdroogde frambozen of gedroogde cranberry’s (waar kinderen ook dol op zijn).
Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met recepten uit 5 ingrediënten vegan. Deze kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.
Voor circa 8 repen.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.