Aziatische heldere groentesoep

Intro

Een lichte kleurrijke soep met Oosterse smaken en veel verse ingredienten zoals paksoi en Chinese kool. Maak 'm op een doordeweekse avond of serveer als voorgerecht. 

Ingrediënten

2 personen
• 1 stengel citroengras
• 3 tenen knoflook, geperst
• 1 duimgroot stukje gember, grof gehakt
• 2 stuks steranijs
• 800 ml groentebouillon
• 200 g Aziatische groenten (babypaksoi, reepjes Chinese kool)
• 1 tl vissaus
• 1 tl sojasaus
• 2 lente-uitjes, in ringetjes
• 1 rode chilipeper, fijngesneden
• 5 takjes Thais basilicum
• 1 bakje shisokers
• partjes limoen, voor erbij

Bereiding



1 Plet het citroengras met een deegroller tot het openbarst en doe het in een grote pan, samen met de knoflook, gember en steranijs. Zet de pan op hoog vuur en giet de groentebouillon erbij.
Breng die net aan de kook, draai het vuur dan heel laag en laat de soep 30 minutenop laag vuur koken.

2 Voeg een paar minuten voor het einde van de kooktijd de Aziatische groenten toe en laat ze kort slinken; ze moeten hun knapperigheid behouden. Voeg de vissaus en sojasaus toe.

3 Serveer de soep in kommen, strooi de lente-uitjes, chilipeper, het basilicum en de shisokers erover en geef de partjes limoen erbij.