Een lichte kleurrijke soep met Oosterse smaken en veel verse ingredienten zoals paksoi en Chinese kool. Maak ‘m op een doordeweekse avond of serveer als voorgerecht.
1 Plet het citroengras met een deegroller tot het openbarst en doe het in een grote pan, samen met de knoflook, gember en steranijs. Zet de pan op hoog vuur en giet de groentebouillon erbij.
Breng die net aan de kook, draai het vuur dan heel laag en laat de soep 30 minutenop laag vuur koken.
2 Voeg een paar minuten voor het einde van de kooktijd de Aziatische groenten toe en laat ze kort slinken; ze moeten hun knapperigheid behouden. Voeg de vissaus en sojasaus toe.
3 Serveer de soep in kommen, strooi de lente-uitjes, chilipeper, het basilicum en de shisokers erover en geef de partjes limoen erbij.
2 personen
• 1 stengel citroengras
• 3 tenen knoflook, geperst
• 1 duimgroot stukje gember, grof gehakt
• 2 stuks steranijs
• 800 ml groentebouillon
• 200 g Aziatische groenten (babypaksoi, reepjes Chinese kool)
• 1 tl vissaus
• 1 tl sojasaus
• 2 lente-uitjes, in ringetjes
• 1 rode chilipeper, fijngesneden
• 5 takjes Thais basilicum
• 1 bakje shisokers
• partjes limoen, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.