Deze scones – volgens recept van ‘Heel Holland Bakt’- winnaar Menno de Koning – met avocado zijn lekker met alle soorten gedroogd fruit. In plaats van cranberry’s kun je ook stukjes gedroogde abrikozen, gedroogde blauwe bessen of rozijnen nemen, of bijvoorbeeld gedroogde frambozen of aardbeien.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal de havermout tot meel in de keukenmachine. Doe het in een mengkom met de bloem, het zout en bakpoeder.
2. Pureer de avocado, kokosmelk, ahornsiroop en het vanille-extract in een blender of met een staafmixer en roer het met een lepel door het bloemmengsel. Kneed even kort tot alles goed gemengd is — te lang kneden is niet goed! Maak er een stevige bal van.
3. Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit tot een plak van circa 2 cm dik. Duw de cranberry’s voorzichtig in de bovenkant van het deeg. Bestrooi met de suiker. Neem een ronde uitsteker (of gebruik een glas als je die niet hebt) en steek heel dicht tegen elkaar rondjes uit het deeg. Verdeel ze over de bakplaat. Zorg voor een tussenruimte van een paar centimeter.
4. Bak de scones in 12 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze licht gebruind zijn aan de onderkant.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.